Annerös Hulliger heeft de bijzondere klank van 21 historische Zwitserse huisorgels, gebouwd over een tijdperk van 350 jaar, op drie CDs vastgelegd. Bij haar concerten op grote orgels in kerken neemt zij vaak een huisorgel mee, om daarop 'kleine werkjes' uit vroeger eeuwen te laten horen.

Een muzikale reis door Zwitserland met 21 klinkende verhalen uit een 350-jarige traditie

Annerös Hulliger hat den besondere Klang von 21 historischen Schweizer Hausorgeln, gebaut in einem Zeitalter von 350 Jahre, auf drei CDs festgelegt. Bei ihren Konzerten auf großer Orgeln in Kirchen bringt sie oft eine Hausorgel mit, zum Spielen von "kleinen Werke" aus früheren Jahrhunderten.

Eine musikalische Reise durch die Schweiz mit 21 klingenden Geschichten aus 350-jähriger Tradition

Annerös Hulliger
Oberfeldstrasse 54
CH - 3067 Boll (Bern)
Telefon 031 839 55 86
bestellen van de drie CDs: E-Mail orgel@anneroeshulliger.ch
SFR 66,00 inclusief verzendkosten (60 Euro)

       Homepage  Annerös Hulliger
Uitgebreide informatie over Hauptwerk
met klankvoorbeelden van de sample sets
is te vinden op de website van   PCOrgan
Astrid Harrewijn    twee boeiende romans in een bijzondere stijl

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman)    en     Daar heb je vrienden voor

Noor en haar zus Kiki wonen in bij Joost, die tijdelijk een verwaarloosd pandje aan de Herengracht van een vriend in het buitenland bewoont. De drie vrienden spelen hun rol in een relaas van voorvallen, waar af en toe ook nog Gijs de klusjesman met zijn hond binnenloopt, om op zijn manier de nodige verbeteringen aan het pand te verrichten. Hoewel onzichtbaar is de lezer eveneens in het pand aanwezig, hij(zij) kan zich gemakkelijk met elk van de bewoners vereenzelvigen. De vrienden hebben alle drie iets met een museum.
De voor een huwelijk geen tijd hebbende Noor is conservator van het Van Gogh museum, de door het leven vlinderende Kiki brengt een uitzonderlijke tentoonstelling van een Amerikaan naar het Stedelijk en de vriendelijke maar wat stoffige archeoloog Joost werkt als adviseur bij het Rijksmuseum.

Waar het over kunst gaat heeft de auteur veel geresearcht. Zo leest de kunstliefhebber het in zijn eigen taal, maar wie niets van kunst weet voelt zich net zo betrokken. Een verhaal kan maar op één manier goed worden verteld, of het nu een boek, een film of een toneelstuk betreft. De lezer moet zich in het verhaal gezogen voelen, het zelf ondergaan.

Astrid Harrewijn vertelt het verhaal op een onnavolgbare manier; het is humor die zich niet laat indelen. Als je cabareteske humor goed navertelt, kun je die humor doorgeven. De humor van Astrid is van een andere aard; het hoort zo onverbrekelijk bij haar persoonlijke stijl, dat je het alleen maar kunt lezen om te genieten van de onverwachte wendingen. Door een spits taalgebruik is het tintelend als champagne en verrassend als het weer een kant uitgaat die je niet zag aankomen.

De stijl van de vorige boeken van Astrid Harrewijn is omgebogen naar een boeiende stijl van romanschrijven. De humor is niet een manier van leuk doen, maar van onderkoeld, licht ironisch naar gebeurtenissen kijken. Een stijl die ooit door Godfried Bomans werd beheerst.

Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) is het eerste boek van een driedelige reeks, waarin Noor de hoofdrol heeft. Een origineel plot met een langzaam opbouwende spanning, die in een steeds heviger tempo naar een verrassend slot voert.

Daar heb je vrienden voor is het tweede boek over de vrienden. Hier vervult Joost de hoofdrol en het speelt zich voor een deel af in Rome. In de verhaallijnen zijn de spanningsbogen sterker aangezet. Geleidelijk aan wordt het boek meer een thriller, maar eindigt toch weer in typische Astrid Harrewijn-stijl. Het romantisch slot staat er niet in woorden, maar is voelbaar aanwezig.

De delen heten los van elkaar leesbaar te zijn. Dat kan maar dan doe je jezelf te kort. In één ruk uitlezen is niet aan te raden, champagne drink je ook niet uit een bierpul. Over elke zin is nagedacht, het is de moeite waard die echt te lezen.

En dan moet je wachten op het derde deel, waarin Kiki de hoofdrol vervult . . . .  

 CD's van Zwitserse Huisorgels               bespeeld door
         Annerös Hulliger
      website van
Astrid Harrewijn
Organisten die een deskundig advies wensen bij de keuze van een digitaal orgel kunnen dat vinden bij:

Orgel Center Genemuiden
                Muziekcenter Roosendaal
Julianastraat 12                             Fatimalaan 41
8281 CL Genemuiden                      4702 GP Roosendaal
tel. 038 3856050                           tel. 06 38287382
info@orgelcentergenemuiden.nl

Orgel Center Nederhemert
Ormelingstraat 36
5317 JC Nederhemert
tel. 0617240689
             Organisten  -  Orgelbouwers  -  Orgelliefhebbers
                  
       De Orgelvriend

            Maandblad van de Stichting "De Orgelvriend"

         met actueel nieuws over orgels en organisten
    

            
   website:       www.orgelvriend.nl
Goede ervaring heb ik met IT Solutions in Huizen.
De service voor computers en randapparatuur
werkt snel en doelgericht.

Draaikom 67   1274 NM  Huizen
Telefoon: 06-41326051

info@itsolutionshuizen.nl
Orgelhaus Kisselbach biedt in zijn auditorium een grote keuze aan klassieke digitale orgels. In de toonzalen staan magnifieke instrumenten met een grote klankrijkdom klaar voor bespeling. Een ervaren vakman zal u graag een advies op maat geven.

Das Orgelhaus Kisselbach bietet in seinem Vorführraum eine breite Auswahl von sakralen Digitalorgeln. In diesen Geschäftsräumen erleben Sie eine attraktive und umfangreiche Auswahl der aktuellen Instrumente in Verbindung mit einer freundlichen Beratung durch einen erfahrenen Fachmann. Gern werde er Ihnen in allen Orgelfragen mit Rat und Tat zur Verfügung stehen.
    De Hauptwerkshop heeft alle componenten in    
       voorraad om een orgel te ontwerpen naar de        
            persoonlijke wensen van de organist
                     
                     Hauptwerkshop
   

     Der Hauptwerkshop hat alle Komponente auf     
         Lager für den Entwurf einer Orgel nach den        
            persönlichen Wünschen des Organissten

start
hauptwerk
intonatie
haupthuis
mini-orgel
tafelpositief
praktijkboek
sample sets
schnitger
bader
holzhey
trostorgel
kiedrich
marcussen
contact
orgels in mijn huis
nagalm
metalen pijp maken
boeken over orgebouw
betellen van boeken
kroniek
prestant
holpijp
tongwerk
constructies
GdO Arbeitskreis Hausorgel
linked sites